Henk Vels, deelnemer aan de Workshop PLUS

corolaVerslag Henk Vels, deelnemer aan de Workshop PLUS, 8 mei 2013

Een kort verslag van mijn ervaringen die ik heb opgedaan tijdens de Workshop PLUS. Deze workshop PLUS is aangeboden door ECDef en werd begeleid door SmartPLUS Resources.

 

Tweede Workshop PLUS

Voorafgaand aan de tweede workshop op 8 mei werden we via de mail verzocht om een aantal formulieren in te vullen en deze tijdig terug te sturen zodat het zgn. “voorwerk” door SmartPLUS Resources gedaan kon worden. Voor mij was de eye – opener  de ‘’Quickscan (PPA) in Excel format’’ (binnen 8 minuten invullen) die inzicht geeft in de ontwikkelingsmogelijkheden en vaardigheden van mij als persoon.

Carola van Eeden, partner van SmartPLUS Resources ontving ons hartelijk met koffie en koekjes. Zij heeft ons op een professionele wijze de gehele dag begeleid.

Nadat de 5 deelnemers kennis met elkaar hadden gemaakt begon de Workshop PLUS.

Het doel  van de Workshop:

  • Up to date en effectief CV;
  • Goede presentatie;
  • Zelfredzaamheid;
  • Loopbaanvaardigheden;
  • Koppeling arbeidsbemiddelaar voor het vinden van een baan;
  • Casus.

Tijdens de presentatie over de arbeidsmarkt, het vinden van een baan,  verzorgt door Carola, was er voldoende inbreng door de deelnemers. Iedereen kon zijn verhaal vertellen en hier werd adequaat door Carola op gereageerd.

Perry Maselaman, arbeidsbemiddelaar bij SmartPLUS vertelde ons over arbeidsbemiddeling. Wat houdt arbeidsbemiddeling precies in, hoe arbeidsbemiddeling toe te passen etc. Een interessant onderwerp waar sommigen van ons gebruik van gaan maken.

Na de lunch, verzorgt door SmartPLUS begon het middaggedeelte.

Marty Picauly nam ons mee op reis door “competentieland”. Welke competentie hoort bij de vacature en geef hier eens voorbeelden van. Aansluitend werden we getraind  om de STARR methode toe te passen (tijdens een sollicitatiegesprek kan deze methode toegepast worden).

Hierbij konden we van elkaars ervaringen leren.

Aansluitend gaf Carola aan “Wat kan SmartPLUS voor ons betekenen”?

  • Door middel van workshop aan CV en presentatie werken;
  • Netwerken activeren/delen;
  • Werken aan zelfredzaamheid;
  • Arbeidsbemiddeling.

Terugkijkend was het een enerverende dag waar ik me geen moment verveeld heb.

Ik heb veel kennis mogen opdoen en sommige van deze kennis pas ik al toe; denk aan het opmaken van een CV, toepassen van competenties en een sollicitatiegesprek voorbereiden op de STARR methode. De docenten van SmartPLUS Resources legden alles helder en duidelijk uit. Ook gaven ze aan om ons te ondersteunen na de workshop.

Ik wil ECDef bedanken voor de uitnodiging om deze dag te mogen mee maken, SmartPLUS Resources voor de leiding en begeleiding van deze dag en mijn mede deelnemers voor hun eigen inbreng en ervaringen. Thanks!

Henk Vels,

Stafofficier veiligheidszaken