zalco_voorschakel

SmartPLUS Voorschakel traject

SmartPLUS Resources heeft diverse innovatieve voorschakeltrajecten (verkort-outplacement) (quickscan) ontwikkeld in de vorm van interactieve workshops om het proces van plaatsing van kandidaten naar de arbeidsmarkt kwalitatief te versnellen.

Deze voorschakeltrajecten bieden werkgevers en organisaties aanzienlijke kostenbesparingen.

Uitgangspunten:

Onze uitgangspunten op loopbaanverandering voor de kandidaat zijn zelfredzaamheid en blijvende loopbaanvaardigheden.

Aanbod:

Op uw verzoek of op basis van onze bevindingen (kwaliteit cv’s laat te wensen over, onvoldoende presentatie door kandidaten zelf, vertaalslag kunnen maken van “bedrijfsspecifieke werkervaring” naar “generieke werkervaring” e.d.) kunnen in de basis een drietal workshops  worden verzorgd, die zich inhoudelijk op deze onderwerpen richten.

Wij betrekken in deze workshops ook vakspecialisten vanuit grote industriële bedrijven, die c.v.’s technisch inhoudelijk screenen.

SmartPLUS adviseert opdrachtgevers kandidaten voorafgaand aan het voorschakeltraject een Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) af te nemen om effectiever het voorschakeltraject te kunnen doorlopen. Een PPA is een gedragsanalyse en laat namelijk een goed beeld zien van de kandidaat en zijn of haar kwaliteiten en competenties. SmartPLUS is een gecertificeerd gebruiker van PPA .

Doelgroep

Kandidaten, die zonder begeleiding geen/ minder kans maken op een baan waar het gaat om presentatie, gespreksvoering en het hebben van een kwalitatief c.v. en profiel.

Minimum groepsgrootte: 4 kandidaten; maximum groepsgrootte: 10 kandidaten.

Programma:

De workshops, die wij verzorgen zijn getiteld:

A: 1 dagdeel: “Solliciteren doe je zo; motivatie, cv, brief. Het matchen naar bijvoorbeeld technische functies”

B: 1 dagdeel: “Presenteer jezelf; op gesprek”

C: 1 dagdeel: “Netwerken; wie ken ik? Waar wil ik werken?”

Bij 1 t/m 3 kandidaten: 1-op-1 sessies (alle modules A,B en C in één dagdeel)

Bij >3 kandidaten: volledig programma in 3 dagdelen.

Tot slot

Na het doorlopen onze voorschakeltrajecten is een kandidaat zich bewust van zijn/haar eigen kwaliteiten / competenties, instaat om zichzelf te presenteren, heeft een professioneel cv / profiel, kan een uitstekend sollicitatiegesprek voeren en netwerken.

SmartPLUS begeleidt kandidaten vanuit een reorganisatie, ontslagsituatie of vanuit ziekteverzuim naar passende nieuwe baan als naar zelfstandig ondernemerschap. Wij verzorgen het gehele traject van intake, het bevorderen van employability en (re-) energizing tot aan daadwerkelijke plaatsing bij een werkgever.

Contact:  klik hier

Voor onze outplacement-trajecten klik hier.

Voor verdere informatie en/of offerte klik hier.

Voor verder informatie over PPA klik hier.