Assessment

Carola van Eeden (MBA)

Al vele jaren ben ik gecertificeerd gebruiker van de Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) en adviseer ik bedrijven deze gedragsanalyse. Het laat een goed beeld zien van de kandidaat en zijn of haar kwaliteiten en competenties.

Bijvoorbeeld bij uitstroom helpt het de kandidaat inzicht te krijgen in waar hij of zij goed in is en welke mogelijkheden de kandidaat in huis heeft. Het helpt een kandidaat verder bij het keuze en verwerkingsproces en maakt de stap naar de arbeidsmarkt succesvoller. Als je jezelf goed kent en je hebt vertrouwen en geloof in jezelf dan is de kans van slagen in een nieuwe werkomgeving vele malen groter.

PPA (online)

Het (online) invullen van de vragenlijst duurt slechts 8 minuten. Daarna kan direct een terugkoppeling worden gemaakt voor u. Een unieke en professionele methode om gedrag en vaardigheden in kaart te brengen. Op basis van vier gedragsdimensies DOMINANTIE / INVLOED / STABILITEIT / CONFORMITEIT worden werksterkten, vaardigheden en ontwikkel mogelijkheden in kaart gebracht.

SmartPLUS Resources is gecertificeerd voor het toepassen van deze methode en het uitvoeren van een Persoonlijke Profiel Analyse-test (PPA) en Specifieke Taak Analyse-test (STA).

Contact

Voor meer informatie kunt bellen met Carola van Eeden of mail.

PPA testen uitermate geschikt voor

+ SmartPLUS Voorschakel Traject

De PPA-test is een ideaal instrument om te gebruiken bij werving & selectieprocedures. In korte tijd bent u in staat een goed beeld te krijgen van de kandidaat. U hebt een vacature binnen uw bedrijf en hebt een functieprofiel opgesteld. Met behulp van de Specifieke Taakanalyse (STA) bepaalt u de competenties en het gedragprofiel van de ideale kandidaat. Door gebruik te maken van de persoonlijke profiel analyse test bij de kandidaten kunt u een optimale match maken van kandidaat en functie.

+ Loopbaanbegeleiding

De PPA-test ook goed toepasbaar in een loopbaantraject waarin u als werkgever de werknemer kunt begeleiden naar een andere functie. De PPA-test geeft inzicht in de capaciteiten van de werknemer en doorgroeimogelijkheden. Door te ontdekken welke werksterkten werknemers hebben en dus welke vaardigheden zij bezitten worden zij geholpen hun talent optimaal in te zetten. Zo kunnen werknemers soms tot verrassende keuzes komen, want wie droomt er niet van om zijn/haar carrière eens een heel andere wending te geven?

+ Opleiding

Voor u als werkgever is het goed om inzicht te krijgen in het rendement van de opleiding van uw werknemer. Wanneer een keuze voor een opleiding is gemaakt met behulp van de PPA-test is de kans op succes zeer hoog. Immers de opleiding sluit aan bij de vaardigheden en mogelijkheden van de werknemer waardoor er optimaal rendement wordt behaald.

+ Aanvullende modules

Naast de standaard PPA rapportage kunt u aanvullend ook kiezen voor een aantal modules. Zo is het bijvoorbeeld mogelijke om een aanvullende rapportage aan te vragen m.b.t. verkoop- vaardigheden, managementvaardigheden, klantgerichtheid, samenwerking of om te kijken welke specifieke carrieremogelijkheden de persoon heeft. Hierdoor krijgt u een nog beter beeld van de kwaliteiten en mogelijkheden van de kandidaat/medewerker