Voorschakeltraject succesvol afgerond

Oud-medewerkers van Zalco hebben op 9 en 10 augustus jl. met succes het voorschakeltraject van SmartPLUS Resources doorlopen.

In drie dagdelen zijn zij klaargestoomd om gericht te kunnen solliciteren op technische functies bij werkgevers.

Waarom een voorschakeltraject en geen standaard sollicitatietraining?

De kandidaten hebben ieder een eigen en met name bedrijfsspecifieke achtergrond in opleiding en werkervaring.

Het is dan de kunst om dit te kunnen omvormen tot een meer generiek profiel, waardoor de arbeidsmarkt begrijpt wat nu daadwerkelijk iemands functie was en welke competenties hierbij horen.

De functiebenaming van “1e smelter” doet niet bij iedereen een bel rinkelen. Als dan blijkt dat iemand dagelijks bezig is met processturing en –monitoring, kwaliteitsmetingen en aansturing van collega’s èn dat hier de opleiding VAPRO A/B of vergelijkbaar en VCA voor nodig is dan creëer je kansen.

In een drietal powersessies zijn de kandidaten klaargestoomd in hun presentatie, het omvormen van een “bedrijfsspecifiek profiel” naar een generiek verhaal en is geoefend in de gesprekstechnieken om zo goed en volledig mogelijk het eigen c.v. te kunnen toelichten bij een werkgever. Het traject is door de deelnemers geëvalueerd en met een dikke voldoende beoordeeld. De eerste selectiegesprekken met werkgevers staan gepland.